Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Печурки с вино и мащерка

Печурки с вино и мащерка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Печурки с вино и мащерка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистените гъби на средни парчета.

Сгорещяваме маслото и в него задушаваме гъбите за кратко, изчакваме водата им да започне да се изпарява и прибавяме виното.

Готвим докато гъбите започнат да се запържват и да станат златисти.

Овкусяваме със сол, черен пипер и стрък мащерка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: