Сушени смокини

18/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"В края на лятото ни се иска да запазим вкусен спомен от него!"
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо36 782
  • Преглеждания за месеца1255
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушенето на смокини става по два начина - на слънце или във фурна (пещ). Почистените смокини се нареждат цели върху мрежеста рамка, застлана с хартия или някаква материя и се слагат на слънце. Когато няма слънчеви лъчи, се прибират и се изваждат на следващия ден.

Във фурна сушените смокини се нареждат в тави и се слагат на слаба температура, към 80-90 градуса (ръката ви трябва да издържа вътре без проблем). Отваряйте фурната често и обръщайте смокините. Продължителността на сушене зависи от големината на плодовете.

Сушените смокини се съхраняват в торби от естествена материя, на тъмно и прохладно място.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мариела Христова
Аз ги суша на слънце около 10-12 дена.
8
3
Съни
Съни
28.08.2013 18:10
Сушила съм си и стават много хубави. Много обичам и сладко от зрели смокини. Правя го по тази рецепта:
30
4
Илиян Колев
Илиян Колев
20.07.2014 14:10
А как си ги сушила, Съни ?
25
0
хелерка
хелерка
08.09.2012 18:12
защо,смокините на снимката са смачкани?как се плучава?колко време е необходимо за евентуалното изсушаване и как да сме сигурни, че се е получило?
28
5

Виж всички коментари или напиши такъв