Крем с брашно и прясно мляко

18/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Един елементарен за приготвяне, но изключително вкусен крем с брашно и прясно мляко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 901
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • масло - 1 с.л. с връх
  • портокали - 1 с.л. настъргана кора
  • канела - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко и добавете захарта. Отделно разбийте яйцата с брашното и постепенно добавете от горещото мляко при непрекъснато бъркане, за да се темперират яйцата.

Щом това стане изсипете яйчната смес към прясното мляко и бъркайте енергично. Добавете ванилията, портокаловите корички и свалете от котлона щом се сгъсти. Пуснете бучка масло и разбъркайте крема.

По желание може да разбиете белтъците отделно и да ги прибавите накрая. Разпределете крема в изплакнати със студена вода купички и го оставете в хладилник. Поднесете с щипка канела отгоре.подобни рецепти тук
5 8
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

николаи
николаи
01.02.2015 14:59
Ти миришеш на лаино бе курво ще се чукаме резбийко
0
6
митко
митко
28.01.2015 18:23
Махаисе бе
2
3
Петрова
Петрова
13.03.2014 16:06
Каква е тази рецепта, как яйцата разбити с брашното и какво ще стане - нищо. Разбиваш яйцата и към тях млякото, както за крем карамел и тогава разбиваш 6-7 лъж.брашно в малко студено мляко и прибавяш към млякото с яйцата и след като клокне на котлона да се сгъсти, крема е готов и след като го свалиш може малко краве масло
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв