Задушени гъби с масло и кашкавал

18/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Не сте опитвали такива гъби досега? Да знаете, че много сте изпуснали "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 866
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г пресни (или 250 г стерилизира­ни)
  • масло - 125 г краве
  • кашкавал - 150 г
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете при нужда. Загрейте маслото в дълбок тиган, посолете гъбите и ги сложете да се задушават.

По желание добавете няколко скилидки чесън. По време на задушаването на няколко пъти добавете 1 ч.ч. топла вода.

Готовите гъби се махат от котлона и се разбъркват с накълцан копър и черен пипер. Още топли се разпределят в чинии и се поръсват обилно с настърган кашкавал.подобни рецепти тук
5 3
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия Карабоева
Силвия Карабоева
15.11.2014 14:25
Страхотна рецепта,опитайте я задължително.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв