Бял ориз с масло

27/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре ориза под течаща вода, докато водата стане прозрачна.

В тенджера загряваме маслото и олиото и сипваме ориза. Посоляваме и пържим, като бъркаме 7-8 минути и заливаме с вряла вода на 2 пръста над ориза.

Захлупваме, намаляваме огъня на 2 и варим 5-6 минути без да отхлупваме. Намаляваме за 5 минути на най ниска степен на котлона, разбъркваме и изключваме. Оставяме да се задуши.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар