Пържен сафрид

17/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Вкусно мезе с дъх на море и още нещо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 859
  • Преглеждания за месеца727
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • риба - 700 г сафрид, изчистен
  • лимони - 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус, около 1 с.л.
  • девисил - 1 с.л. сух
  • брашно - 100 г
  • грис - 100 г царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сафрида, подсушете ги и го сложете в тава.

Полейте го с лимоновия сок, черния пипер, девисила или друга зелена подправка, която ви харесва и ви се струва подходяща.

Посолете и объркайте добре. Пoкрийте тавата и оставете за час в хладилника.

Смесете брашното и царевичния грис. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте сафрида и го изпържете до златисто.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар