Бисквитена торта с крем от сметана и крема сирене

17/11/2011
Илария
отИларияНовак1171203
"Крема сиренето придава невероятен вкус и текстура на крема на тази великолепна бисквитена торта. Но не е нужно да ни вярвате, в това може да се убедите и сами "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 563
  • Преглеждания за месеца667
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително стафидите в прясно мляко за няколко часа. Разбийте сметаната на пухкав сняг. В друг съд разбийте крема сиренето с 100-200 мл прясно мляко и захарта. Щом се хомогенизира, объркайте внимателно със сметаната и предварително накиснатия и разтопен желатин.

Натрошете около 1/2 опаковка бисквити Вихрен на трохи и ги разбъркайте с какаото. Разтопете течния шоколад с малко топла вода, за да се втечни по-лесно.

В подходяща тавичка или купа започнете да редите тортата. Първо поръсете дъното с малко какао. Сипете от белия крем, отгоре пласт бисквити, потопени в прясно мляко, разпръснете стафиди, полейте с няколко лъжици течен шоколад и разпределете от бисквитените трохи с какао.

Следват продуктите в същия ред и така до изчерпването им. Отгоре завършете с пласт бял крем и поръсете с какаовите бисквитени трохи. Сложете тортата да престои за 1 нощ или 12 часа в хладилник.подобни рецепти тук
5 6
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Гергана Николова
Гергана Николова
19.11.2013 22:51
Наистина,как да разбера колко желатин да сложа в крема след като не е дадена пропорция за него?
3
1
Илияна Апостолова
Пише "1 нощ или 12 часа"! Т.е. или за цяла вечер, или като я направиш сутринта и вечерта можеш да консумираш.
0
1
sladkarka
sladkarka
09.07.2013 22:51
А колко е1нощ и12 часа моля?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв