Маринован патладжан

публикувана от:
Видяно: 19 431 пъти
Оценка
3.6 от 13 Гласа
Рецепта за Маринован патладжан
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 кг
  • олио - 500 мл
  • оцет - 500 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - около 1 - 2 връзки, нарязан
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - зърна

Приготвяне на Маринован патладжан

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (8)

1
0
Отговор
Ина

2014-09-12, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

И аз направих патладжана по тази рецепта - стана много вкусен, а моята марината остана
0
0
Отговор
Емилия

2014-09-05, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

Станаха много вкусни.Но трябва да има корекция в маринатата.За заливане почти не остава.Само по малко на дъното разпределих от марината.Дано да се съхранят добре до зимата.
0
0
Отговор
Емилия

2014-09-05, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

Реших и аз да направя тази рецепта,защото много обичам патладжани.Видя ми се лесна за изпънение.Но трябва да отбележа,че посоченото количество марина не е достатъчна.При бланширането олиото си остава,а оцета извря бързо и се наложи да добавя още,иначе започват да се пържат патладжаните.Дано да се получи.Още ги правя.
0
0
Отговор
Даката

2013-10-08, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

Уникални патладжани станаха !
Браво за добрата рецепта !
Искам да попитам , дали със тази уникална марина могат да се направят камби, или червени месести чушки ?
Благодаря предварително !
0
0
Отговор
Хриси

2012-10-11, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

И аз я правя така,като беля патладжана.А зимата ,като отворя едно бурканче и го смеся със печен пипер ,става прекрасна салата.
0
0
Отговор
mi0316

2012-10-10, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

Рецептата съм я правила-СУПЕР Е!!! С тази разлика,че патладжана го беля и без да го соля,отцеждам и подсушавам след това,направо го бланширам.Редя в буркани след като изстине.Наистина с повечко чесън става по-вкусен .
Добър апетит !!!
1
0
Отговор
ицо

2012-10-02, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

като добавка,от мен-повече чесън и това количество патладжан се побира точно във 5 буркана от 0.800мл.а колко ракийка ще се пийне,незнам-НАЗДРАВЕ.
1
0
Отговор
pavlin4o

2012-09-16, Оценка 5.0 от 5 за Маринован патладжан

рецептата е перфекна препорачвамиа

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии

Как да направя Маринован патладжан? Идеи за готвене на Маринован патладжан. Бързо приготвяне на Маринован патладжан в сайта. Приятно сърфиране из нашите вкусни и авторски рецепти. Опитай тази изпитана готварска рецепта за Маринован патладжан и дай своя коментар. Искаш да добавиш рецепта? Добави я от тук!