Маринован патладжан

17/11/2011
"Една рецепта за ценители, които обожават вкуса на патладжаните!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 кг
  • олио - 500 мл
  • оцет - 500 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - около 1 - 2 връзки, нарязан
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - зърна

Приготвяне

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.5
Общо 15 гласували
5 4
4 4
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Ина
Ина
12.09.2014 22:43
И аз направих патладжана по тази рецепта - стана много вкусен, а моята марината остана
4
0
Емилия
Емилия
05.09.2014 16:20
Станаха много вкусни.Но трябва да има корекция в маринатата.За заливане почти не остава.Само по малко на дъното разпределих от марината.Дано да се съхранят добре до зимата.
0
1
Емилия
Емилия
05.09.2014 13:00
Реших и аз да направя тази рецепта,защото много обичам патладжани.Видя ми се лесна за изпънение.Но трябва да отбележа,че посоченото количество марина не е достатъчна.При бланширането олиото си остава,а оцета извря бързо и се наложи да добавя още,иначе започват да се пържат патладжаните.Дано да се получи.Още ги правя.
0
0
Даката
Даката
08.10.2013 20:30
Уникални патладжани станаха !
Браво за добрата рецепта !
Искам да попитам , дали със тази уникална марина могат да се направят камби, или червени месести чушки ?
Благодаря предварително !
3
0
Хриси
Хриси
11.10.2012 11:33
И аз я правя така,като беля патладжана.А зимата ,като отворя едно бурканче и го смеся със печен пипер ,става прекрасна салата.
0
0
mi0316
mi0316
10.10.2012 18:25
Рецептата съм я правила-СУПЕР Е!!! С тази разлика,че патладжана го беля и без да го соля,отцеждам и подсушавам след това,направо го бланширам.Редя в буркани след като изстине.Наистина с повечко чесън става по-вкусен .
Добър апетит !!!
0
0
ицо
ицо
02.10.2012 12:18
като добавка,от мен-повече чесън и това количество патладжан се побира точно във 5 буркана от 0.800мл.а колко ракийка ще се пийне,незнам-НАЗДРАВЕ.
1
0
pavlin4o
pavlin4o
16.09.2012 16:15
рецептата е перфекна препорачвамиа
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии