Маринован патладжан

17/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Една рецепта за ценители, които обожават вкуса на патладжаните!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 790
  • Преглеждания за месеца2496
  • Преглеждания за седмицата169
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 5
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Ина
Ина
12.09.2014 22:43
И аз направих патладжана по тази рецепта - стана много вкусен, а моята марината остана
4
0
Емилия
Емилия
05.09.2014 16:20
Станаха много вкусни.Но трябва да има корекция в маринатата.За заливане почти не остава.Само по малко на дъното разпределих от марината.Дано да се съхранят добре до зимата.
0
1
Емилия
Емилия
05.09.2014 13:00
Реших и аз да направя тази рецепта,защото много обичам патладжани.Видя ми се лесна за изпънение.Но трябва да отбележа,че посоченото количество марина не е достатъчна.При бланширането олиото си остава,а оцета извря бързо и се наложи да добавя още,иначе започват да се пържат патладжаните.Дано да се получи.Още ги правя.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв