Маринован патладжан

17/11/2011
"Една рецепта за ценители, които обожават вкуса на патладжаните!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ина
Ина
12.09.2014 22:43
И аз направих патладжана по тази рецепта - стана много вкусен, а моята марината остана
4
0
Емилия
Емилия
05.09.2014 16:20
Станаха много вкусни.Но трябва да има корекция в маринатата.За заливане почти не остава.Само по малко на дъното разпределих от марината.Дано да се съхранят добре до зимата.
0
1
Емилия
Емилия
05.09.2014 13:00
Реших и аз да направя тази рецепта,защото много обичам патладжани.Видя ми се лесна за изпънение.Но трябва да отбележа,че посоченото количество марина не е достатъчна.При бланширането олиото си остава,а оцета извря бързо и се наложи да добавя още,иначе започват да се пържат патладжаните.Дано да се получи.Още ги правя.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията