Кекс с лешници и глазура

08/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Знаете, че всеки уважаващ себе си кекс не влиза в чинията, ако преди това не е порядъчно глазиран "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо489
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло със захарта и прибавяме предварително отделените разбити жълтъци, млякото, шоколада, лешниците, брашното, бакпулвера и разбъркваме. Добавяме разбитите на сняг белтъци и хомогенизираме сместа внимателно.

Сипваме тестото в намазнена форма и печем в загрята умерена фурна до готовност.

За глазура:
Разбъркваме пудрата захар с какаото и изливаме горещата вода, бъркаме докато стане гладко.

Вадим кекса и го охлаждаме, заливаме го с топлата глазура и оставяме да стегне.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар