Вратни пържоли на фурна с гъби

17/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Няма нищо по-хубаво от хубавата сочна пържола с чаша пивка вино"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 734
  • Преглеждания за месеца490
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 - 5 вратни пържоли
  • гъби - 400 г печурки
  • лимони - изцеден сок от 1 цитрус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • картофено пюре - 2 с.л. сухо, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко вратните пържоли. Изцедете върху тях лимонов сок, посолете и поръсете с черен пипер. Може да полеете и с малко бяло вино.

Покрийте и оставете да се маринова 2 часа. След това прехвърлете свинското в намазнена тава, разпределете между месото почистените гъбки, полейте водата и виното, отново малко сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио плътно и сложете да 2 часа на умерена фурна да се задушава. Сосът на готовите пържоли се сгъстява с картофеното нишесте и се поднася с месото и гъбите.подобни рецепти тук
5 12
4 9
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мишо
Мишо
14.04.2014 16:46
Само глупости, нале целта е ако не можеш, да се научиш, ан не да ти пишат простотии
7
4
Маргарита
Маргарита
07.09.2013 18:48
Как по точно се сгъстява сосът със сухото пюре?
15
1
Грета
Грета
10.06.2013 21:34
Как времето за приготвяне е 100 мин., като само времето за печене е 120 мин.?
21
2

Виж всички коментари или напиши такъв