Домашна лютеница с патладжани

17/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"За някои от вас това е само още една рецепта за домашна лютеница, а за други - незабравим спомен от младостта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 681
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете червените чушки и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно с доматите в мелачка.

Сложете сол на вкус и цялата смес в голяма дълбока тава на котлона да ври, Бърка се непрекъснато, а щом започне да се сгъстява се добавя и олиото.

Лютеницата ще стане по-сладка, ако добавите и малко захар (1/2 ч.ч.). Бъркайте, докато лопатката започне да оставя следа по дъното. Накрая добавете накълцан магданоз и чесън по желание.

Разсипете лютеницата още топла в буркани и ги затворете добре. Може да стерилизирате за 10 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

петя стойчева
петя стойчева
08.04.2014 09:46
Тази пропорция за лютеница ми е любима,едро смляна да се усещат всички съставки
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв