Пияни пържоли

11/11/2009
"Вкусът на тези пържоли е опиянаващ, ароматът също - опитайте!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 506
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 200 мл.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бахар
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканите пържоли се пържат до зачервяване в 3 - 4 с. л. олио, като се обръщат от двете страни. Изваждат се и в същата мазнина се задушават морковите, нарязани на кръгчета и лукът – на полумесеци. Налива се виното, посолява се на вкус, слагат се подправките.

Зеленчуците се заливат с топла вода и се оставят да врат, докато омекнат.

След това се връщат пържолите и варят още 30 - 40 мин.

Сервират се топли със сос от морковите и лука.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар