Пиле по мексикански

16/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Огнен вкус и завладяващ аромат, който ще накара кръвта ви да закипи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 110
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле
  • брашно - за овалване
  • зехтин - 1 к.ч. или олио
  • лук - 1 глава, настъргана
  • чесън - 3 скилидки
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • бульон - около 2 ч.ч. пилешки
  • дафинов лист - 1 листо, счукано на прах
  • червен пипер - 1 с.л. (може и малко лют)
  • сол - на вкус
  • бадеми - 100 г счукани
  • маслини - 10 броя, зелени
  • домати - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилето и го нарежете на парчета. Оваляйте късовете в брашно и ги изпържете до зачервяване в зехтина или олиото заедно с настъргания лук и скилидките чесън.

Долейте в ястието виното и бульона, прибавете дафиновия лист и червения пипер. Оставете да ври около 45 минути, след което добавете счуканите бадемови ядки, маслините (цели или без костилките) и доматите нарязани на дребно. След като доматите се разварят, свалете ястието от огъня.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Силвия
Силвия
13.05.2012 13:52
Права си - аз като видях че стана гъсто (особено след като изстина стана доста гъст - може да съм объркала нещо, не знам - не ме бива много с готвенето) на другия ден го метнах пак на котлона добавих малко бульонче, кипнах го и стана екстра. Иначе наистина на мен ми беше вкусно без начение гъсто или не :)
0
0
бени
бени
08.05.2012 21:10
е като е гъст, лесно се разрежда :) важното е да е вкусно, щом казваш, че е - ще пробвам
0
0
Силвия
Силвия
08.05.2012 20:35
Малко ми стана гъст соса но иначе е супер. Хареса ми.
Само ми е странно защо по мексикански ... очаквах нещо боб, люти чушки ... но пак е хубаво :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв