Тексаски бургер

28/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Да си го кажем направо - човек и цяла седмица диета да спазва, все му се прияжда тексаски бургер "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • сусамени хлебчета - 3 бр.
  • кайма - 300 г смес
  • бекон - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • оцет - 2 с.л.
  • маруля - 3 листа
  • майонеза
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовяваме хлебчетата и ги запичаме на скарата.

Разбъркваме каймата със сол, черен пипер и кимион и я разделяме на 3 големи кюфтета. Запичаме ги на скарата от двете страни до готовност.

Нарязваме на тънко лука и го мариноваме за 20 минути с оцета.

Сервираме бургерите като мажем долното хлебче с майонеза, слагаме кюфтето, резенче домат и краставичка, малко лук, бекон и маруля, покриваме с другото хлебче отново намазано с майонеза.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар