Кишкек

22/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Това не е обикновен десерт. В някои краища на България той е познат под името кешкек и за него се носят легенди!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 914
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • жито - 500 г грухано
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитото и почистено жито на тих огън в 1.5 подсолена вряща вода, докато водата почти изври.

Отстраняваме тенджерата от котлона, покриваме я с одеяло и оставяме да почине за 10 часа.

Заливаме го с препържено масло и подслаждаме на вкус с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар