Риба Орли в тесто

21/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Френска класика, на която трудно може да устоите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • рибно филе - 1 кг от лаврак или пъстърва
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филето на парчета с големината на палец и го мариноваме за 1 час в лимоновия сок и подправките на вкус.

Разбъркваме яйцата с млякото и брашното.

Топим рибата в полученото тесто и я пържим до златисто в сгорещеното олио.

Отцеждаме на кухненска хартия и сервираме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирена
Ирена
08.07.2016 12:17
Еееех, Севда. Милост нямаш, лято е :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв