Домашни стерилизирани гъби

22/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг, диви или култивирани
  • За марината
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонена киселина - 1/2 пакетче
  • чесън - 2 - 3 глави, обелен, на скилидки
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • бахар - 3 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • копър - 1/2 връзка нарязaн
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера изсипваме съставките за маринатата и я сваряваме.

Щом заври изсипваме почистените и нарязани гъби и оставяме на котлона на среден огън за 20 минути.

Отстраняваме от огъня и оставяме гъбите в марината за 12 часа, покрити с капак.

Разпределяме гъбите в буркани и стерилизираме за 15 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар