Бамя - туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Бамя - туршия1 / 2
03/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4 буркана
"Бамята е капризна и дръпната, на правилно приготвена - е истински празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • бамя - 2.5 кг
  • копър - 2 стръка
  • магданоз - 2 стръка
  • синап - 1 щипка
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 30 мл ябълков
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее.

Избираме достатъчно голям буркан и сипваме в него нарязания копър, магданоз, лук, скилидките чесън, солта, захарта, оцета и синапа.

Подреждаме бамята в буркана и доливаме вода до гърлото му.

Варим буркана за 6-7 минути.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: