Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе с прясно мляко

Пиле фрикасе с прясно мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле фрикасе с прясно мляко
Снимка: Зори
1 / 5
15/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не може да устоите на класическата рецепта за Пиле фрикасе с прясно мляко, затова запретвайте ръкави и сгответе едно!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - лимонов сок
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го сложете да се свари. Свареното пиле обезкостете и накъсайте месото на малки парченца.

Загрейте маслото и запържете в него брашното. Бъркайте непрекъснато и долейте прясното мляко бавно, а след него и пилешкия бульон. Добавяйте бульон, докато се получи консистенция на гъст сос.

Щом сосът заври, добавете пилешкото, черен пипер, сол и лимонов сок. Бъркайте за 10-тина минути на котлона, отнемете фрикасето и поднесете порция, поръсена с магданоз.

Рейтинг

4.7
520
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Жестоко става, когато се добави по мъничко чесън и индийско орехче
12.04.2019 22:53
3
1
Миглена
Миглена
За първи път я направих и всички останаха очаровани и не спираха да ми правят комплименти. Много благодаря за рецептата ! Давам
02.03.2018 20:22
2
NinaSky Hristova
NinaSky Hristova
Страхотна рецепта. Сготви я и на моите момичета много им хареса.
Благодаря за рецептата.
02.12.2017 20:58
2
Iliana Ivanova
Iliana Ivanova
BLAGODARQ ZA YNIKALNATA RECEPTA!
06.06.2017 18:46
1
Колев
Колев
Благодаря за уникалната рецепта,за пъри път правя фрикасе и се получи страхотно!!!Хиляди благодарности
25.02.2015 13:51
4
Мануела
Мануела
Страхотно се получи.За първи път да не ми стане на бучки брашното,просто великолепно.Лично аз сложих една люспичка масло и добавих олио вместо само масло-ефектът е същия
07.08.2012 13:57
5
4
Диана Таскова
Диана Таскова
Благодаря Ви за страхотната рецепта. Днес за първи път правя фрикасе и се получи повече от перфектно! Добавих допълнително малко кимион и сух чесън.
14.02.2012 16:36
4
1