Домашна халва

15/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Домашна халва пригответе и гостите си почерпете, за да ви споменават само с добро "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 667
  • Преглеждания за месеца378
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте олиото или маслото и наведнъж прибавете брашното и орехите. Бъркайте и запържете добре брашното, докато започне да променя цвета си.

Отделно направете сироп от водата и захарта. Изсипете го наведнъж в брашняната смес с ванилия и бъркайте енергично, докато сместа започне да се отделя от дъното на съда и стане на топка.

Снемете съда от котлона, сложете му капака и оставете така за около 5 минути да почине. След това с леко намазнени ръце и с помощта на лъжица оформете малки топки или яйца, подредете ги в чиния и оставете да изстине напълно.подобни рецепти тук
5 14
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Николина Панчева
аз съм го правила с грис .но ще пробвам и брашно
0
0
К.Ангелов
К.Ангелов
28.01.2016 17:51
Получи се супер!!!!
Благодаря. :)
2
0
Силвия
Силвия
05.11.2014 20:23
Здравейте, маслото трябва ли да заври или само да се затопли?
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв