Турски сладкиш с кисело мляко

15/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Пухкав сладкиш като дунапред с нежен кокосов аромат - класическа турска рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 991
  • Преглеждания за месеца2582
  • Преглеждания за седмицата1484
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, прибавете олиото, а след него и киселото мляко. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното с бакпулвера и гриса.

Щом сместа се хомогенизира сипете ванилията и разбъркайте с орехите. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава. По желание сложете отгоре няколко отцедени кайсии от компот. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна на 180 градуса до зачервяване.

Смесете в съд на котлона водата, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Оставете сиропа да поври за 10 минути. Оставете го да се охлади напълно.

Залейте готовия и още горещ сладкиш със студения сироп и го върнете отново във вече изключената фурна за около 5 минути. След това го извадете и оставете да се охлади. Нарежете на парчета и поднесете с кокосови стърготини.
подобни рецепти тук
5 16
4 11
3 5
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Дидси
Дидси
13.03.2015 20:53
Опитах сладкиша преди да го сиропирам и мога да кажа, че така е по - вкусен, само трябва да се сложи повече захар. Нямах кайсии и ги заместих с ябълки, получи се много добре.
1
1
Мария
Мария
08.01.2015 17:38
Най-вкусното реване става с грис и брашно.Прочетете гръцко реване с грис,има и турско реване с грис.
3
1
Цвети
Цвети
19.09.2014 12:27
Много вкусен стана, само без кайсийките, че нямах! Благодаря за рецептата. А за "умниците" -реване се прави с яйца, захар и брашно- толкоз! Нито грис, нито кисело мляко, нито нищо! Поне не се излагайте като не знаете!
10
13
Дани
Дани
25.01.2017 12:29
Нека не даваме оценка дали някой се излага, че много често се случва най-крайният в оценката да се изложи най-много. Да, мляко със сигурност не се слага в реването, но грис, всеки който отбира от готварство знае, че се слага. 1/4 спрямо количеството на брашното, т.е. на 100 гр. брашно - 25 гр. грис. Иначе интерпретации, дал бог...
3
0
makaka
makaka
27.05.2016 10:50
че то с яйца, захар и брашно се прави кекс,значи и вие не сте права ,,умнице,,
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв