Тарта с малини и бадеми

25/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Нежен десерт с хрупкаво бадемово тесто и плънка от ароматни малини - кой може да му устои?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 100 г
  • бадеми – 75 г смлени
  • захар – 75 г
  • канела – ½ ч.л.
  • лимонова кора – 1 с.л. настъргана
  • масло – 75 гстудено
  • жълтъци – 1 бр.
  • белтъци – 1 бр.
  • захар – 2 с.л. за белтъците
  • За пълнеж
  • малини – 250 г пресни или замразени
  • сладко от малини – 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно смесваме с бадемите, захарта, канелата и кората на лимона, добавяме нарязаното на кубчета масло и стриваме на трохи. Прибавяме жълтъка и омесваме тесто, което завиваме в стреч фолио и прибираме в хладилник за 1 час.

Вадим и разточваме внимателно на кръг с диаметър на формата, в която ще го печем. Поставяме го върху хартия за печене и го набождаме с вилица на няколко места.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

Вадим и върху блата изсипваме сместа от разбърканите малини и сладкото и шпицоваме ленти от разбития със захарта белтък на сняг. Запичаме за още 20 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар