Суфле със спанак и скариди

05/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Майсторско изпълнение за хора, които имат опит в кухнята, с гарантиран великолепен резултат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • спанак – 400 г
  • масло – 4 с.л.
  • брашно – 3 с.л.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • пармезан – 50 г
  • яйца – 4 бр.
  • крем - сирене – 100 г
  • индийско орехче – 1 щипка
  • кайенски пипер – 1 щипка
  • скрариди – 100 г, сварени и обелени и нарязани на ситно
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • скариди - 1 ч.ч. черупки от
  • бяло вино - 400 мл
  • масло – 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък, нарязан на ситно
  • брашно – 1 ч.л.
  • скариди – 100 г, сварени и обелени и нарязани на ситно
  • копър – 1 с.л., нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соса:
Запичаме в тавичка в предварително загрята фурна на 160 градуса черупките от скаридите за 20 минути, докато се зачервят добре. Вадим ги, прехвърляме в тенджера и заливаме с виното, варим докато бульонът се редуцира до 1 ч.ч. и прецеждаме.

В загрятото масло задушаваме зеления лук и прибавяме брашното, разбъркваме и сипваме редуцирания бульон, сгъстяваме и прибавяме скаридите и копъра.

Намазняваме форми за суфле с масло и ги поръсваме с пармезан.

Измития и нарязваме на ситно спанак запържваме в масло за кратко и прецеждаме от течността.

В останалото масло запържваме брашното, разбъркваме и наливаме млякото и сгъстяваме.

Махаме от котлона и прибавяме жълтъците един по един, като разбъркваме, добавяме крема сиренето, останалия пармезан, спанака, индийското орехче и кайенския пипер, накрая слагаме скаридите и предварително разбитите на сняг белтъци с 1 щипка сол.

Размесваме внимателно, за да не спаднат белтъците, и разпределяме във формичките до 2/3 от обема им. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар