Свинско филе с пълнеж от смокини

05/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Има някаква магия в комбинацията между сочно свинско месо и смокини, която продължава вече втора порция да ни омагьосва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме филето на пеперуди или ползваме цяло парче, което правим на форма за руло, посоляваме, подправяме с черен пипер и намазняваме с 1 с.л. зехтин.

В останалия сгорещен зехтин запържваме лука и чесъна, докато омекнат, махаме от котлона и прибавяме трохите, смокините, маслините, бадемите, лимоновия сок, магданоза и жълтъка, посоляваме на вкус.

Разпределяме половината от плънката върху месото и го завиваме на стегнато руло, което вързваме с конец и намазваме със зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 75 минути.

20 минути преди края на готвенето подреждаме около месото и останалата плънка оформена на топчета.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар