Свинско филе с пълнеж от смокини

05/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Има някаква магия в комбинацията между сочно свинско месо и смокини, която продължава вече втора порция да ни омагьосва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско филе – 4 бр.
  • зехтин – 4 с.л.
  • лук – 1 глава, нарязан на ситно
  • чесън – 2 скилидки, нарязан на ситно
  • хляб – 1 ½ ч.ч., на трохи
  • смокини – 4 бр., нарязани на ситно, сушени
  • маслини – 8 бр. зелени, нарязани на ситно
  • жълтъци – 1 бр.
  • бадеми – 1 ч.ч., нарязани на ситно
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • магданоз – 1 с.л., нарязан на ситно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме филето на пеперуди или ползваме цяло парче, което правим на форма за руло, посоляваме, подправяме с черен пипер и намазняваме с 1 с.л. зехтин.

В останалия сгорещен зехтин запържваме лука и чесъна, докато омекнат, махаме от котлона и прибавяме трохите, смокините, маслините, бадемите, лимоновия сок, магданоза и жълтъка, посоляваме на вкус.

Разпределяме половината от плънката върху месото и го завиваме на стегнато руло, което вързваме с конец и намазваме със зехтин. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 75 минути.

20 минути преди края на готвенето подреждаме около месото и останалата плънка оформена на топчета.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар