Пълнени дюли с агнешко месо

18/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Уникален деликатес - ароматни дюли, пълнени с крехко агнешко - гарантираме ви, че ще изядете поне две порции от него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • дюли - 1 кг
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, ситно нарязан
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л., ситно нарязан
  • ориз - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото, като махаме образувалата се пяна. След като спре да се пени, го посоляваме леко, прибавяме черния пипер, дафиновия лист и моркова, нарязан на едро. Варим до готовност на месото, вадим го и го нарязваме на дребно.

Задушаваме лука в маслото и прибавяме месото, ориза, захарта, лимоновия сок, сол, магданоза и 6 с.л. гореща вода, готвим 15-20 минути.

Измиваме дюлите и махаме част от горната страна като капаче, издълбаваме внимателно дюлите и почистваме от семките, издълбаната част наситняваме и прибавяме към месото.

С получената смес пълним дюлите, захлупваме ги с капачетата и ги редим в тава, доливаме половината от бульона, в които сме варили месото, и ги печем в предварително загрята на 200 градуса, докато омекнат и се зачервят.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар