Кефал на фурна

14/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Вие пригответе кефала, а ние ще донесем бирата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 686
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете кефалите, осолете ги и ги оставете да престоят за 20 минути. Намажете ги с олио, цепнете им коремчетата и ги напълнете с магданоз и изцедете лимонов сок.

Всеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния.

В съд на котлона запържете 2 равни с.л. брашно в маслото и добавете черен пипер. Прибавете обелените предварително и нарязани на ситно домати.

Посолете на вкус и щом се получи сос, разредете с прясно мляко. Оставете соса да ври още 3-4 минути и махнете от котлона. По желание добавете още лимонов сок и накълцан магданоз.

Друг вариант е да приготвите соса и да го сложите заедно в опечената риба в тавичка и да се запече всичко за 10-тина минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

грозди шамандуров
грозди шамандуров
17.02.2012 18:33
добре е ама защо не казахте че рибата не трябва да е жива
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв