Урфа кебап

15/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото два пъти и към него прибавяме почистените и наситнени домати, лук и магданоз, добавяме сол и черен и червен пипер, зехтин. Месим всичко много добре.

От получената смес оформяме продълговати кюфтета, които нанизваме на шишчета и сплескваме, като ги разпределяме по цялата дължина. Печем шишчетата върху жар или сгорещена скара до готовност.

Нарязваме питките и ги намазваме с маслото, запичаме ги на скарата и още докато са топли ги заливаме с бульона.

Сервираме кебапа върху накиснатите топли питки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар