Пържени бирени тиквички

15/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Отравяме се на дълго и вкусно кулинарно пътешествие в търсене на най-подходящото мезе за бира "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 981
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 800 г
  • брашно - 150 г
  • олио - запържене
  • бира - 3/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, белтъците и прибавяме брашното, сол, черен пипер, 1 с.л. олио и бирата. Охлаждаме в хладилника за 30 минути.

Нарязваме почистените тиквички на тънко и ги потапяме в панировката за 5 минути.

Пържим тиквичките в сгорещено олио и ги отцеждаме върху салфетка.

Сервираме топли.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар