Тиролски кнедли

23/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не сте опитвали наистина кнедли, докато не опитате тези кнедли, по рецепта на любимата ни кулинарка Севда, която обеща и на нас да ни донесе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • олио - 1 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • лук – 1 с.л., ситно нарязан
  • бекон – 100 г нарязан на малки кубчета
  • хляб – 150 г сух от средата, нарязан на кубчета
  • брашно – 2 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 1 с.л.
  • магданоз – 2 с.л. (нарязан на ситно)
  • пилешки бульон – 1.5 лгорещ
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и маслото и задушаваме лука заедно с 1 с.л. вода докато стане прозрачен, добавяме бекона и разбъркваме. Прибавяме хляба и брашното и разбъркваме за около 1 минута.

Махаме от котлона и прибавяме предварително разбитите яйца и прясното мляко, овкусяваме със сол и черния пипер и поръсваме с магданоза.

Охлаждаме сместа за 15 минути и оформяме осем топки.

Загряваме бульона и в него пускаме топките да се варят за 10-15 минути, вадим ги с решетъчна лъжица.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар