Дробчета на фурна с домати и лук

14/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
"Днес сме ви приготвили една оригинална селска рецепта за дробчета на фурна, приготвени с много лук и мерак. И да знаете, че изпиват много бира и вино "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 474
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета. Накълцайте ситно една глава лук и скилидките чесън. Сложете ги в сгорещената мазнина да се запържат.

Щом леко омекнат, добавете дробчетата и задушавайте, докато леко си сменят цвета.

Разбъркайте доматената консерва със сол, черен пипер и накълцания магданоз. Добавете 1 с.л. лимонов сок.

Прехвърлете дробчетата в тава, полейте с доматения сос, отгоре разпределете кръгове нарязана лук и запечатайте тавата с фолио.

Сложете ястието да се пече в предварително загряна умерена фурна за 30 минути. След това махнете фолиото и доопечете за още 10 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 5
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Весела
Весела
25.01.2013 10:35
Станаха супер! Досега не бях правила дробчета с домати, супер рецепта Милко!
0
0
Ивайло
Ивайло
03.04.2012 16:18
Уважаема, то си пише още във второто изречение ;)
0
0
Рада Гонева
Рада Гонева
18.12.2011 13:15
Уважаеми, къде и кога се слага главата чеснов лук?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв