Сладка сиропирана баница

05/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Знаете ли кое е най-трудното при приготвянето на сиропирани сладкиши? Да изчакате сиропа да попие добре "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 360
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата111
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 15 бр. фини
  • орехи - 2 ч.ч., счукани
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка смлян
  • сушени плодове - 300 г стафиди, кайсии, сини сливи, фурми и смокини
  • лимонови резанки - 100 г
  • масло - 150 г разтопено
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • портокалова кора - 1 с.л. настъргана
  • лимонов сок - 50 мл
  • розова вода - 1 с.л.

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме орехите, канелата, карамфила, нарязаните сушени плодове и лимоновите резанки.

Слепваме шест от корите слепваме по две с масло и върху всяка двойка разпределяме от плънката, навиваме ги на стегнати рула.

Останалите кори слепваме по три с масло. Върху тях поставяме трите получени рула и завиваме стегнато, намазваме ги с масло и нарязваме на пънчета с дебелина 4 см.

Редим пънчетата в намаслена тава и ги поливаме с останалото масло, което сме сгорещили. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути и охлаждаме.

За сиропа: Сваряваме захарта с водата, портокаловата кора и розовата вода. 5 минути след като заврат добавяме лимоновия сок и заливаме изстиналата баница. Покриваме и оставяме да престои за 8 часа.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар