Печена тиква с червен лук и нахут

20/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Тиквен деликатес с необикновен вкус и аромат, в които ще се влюбите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква – 800 г цигулка
  • зехтин – 3 с.л.
  • чесън – 1 глава необелен
  • кимион – 1 ч.л. на зърна
  • червен лук – 4 глави, нарязан на четвъртини
  • розмарин – 4 стръка
  • нахут – 1 ч.ч., от консерва или червен боб
  • чери домати – 1 ч.ч.
  • тиквени семки – 2 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистена тиква нарязваме на кубчета, прибавяме лука и розмарина, подправяме със сол и пипер и разбъркваме.

Загряваме мазнината и в нея слагаме кимиона и необелените скилидки чесън, за да пуснат аромата си. Прибавяме всичко към тиквата и разбъркваме.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава, покрита с фолио, за около 30 минути, вадим и добавяме нахута и чери доматите, разбъркваме и допичаме за още 10 минути.

Сервираме ястието поръсено със запечени тиквени семки.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар