Карелски пай

30/07/2016
"Един по-различен пай - не казваме, че ще ви хареса - сигурни сме, че направо ще се влюбите в него "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Тесто
  • ръжено брашно – 500 г
  • сол – ½ с.л.
  • вода - 150 - 200 мл студена
  • Оризова плънка
  • ориз – 150 г
  • вода – 300 мл
  • прясно мляко – 650 мл
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 1 щипка
  • масло - 30 г
  • Картофена плънка
  • картофи – 4 бр. добре сварени
  • сметана – 3 с.л.
  • масло – 50 г
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – 1 щипка
  • Яйчено масло
  • яйца – 2 бр. твърдо сварени
  • масло - 150 г разтопено
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме брашното, солта и водата и омесваме твърдо тесто, което разточваме на тънка кора и с помощта на чаша изрязваме кръгове. В средата на всеки кръг поставяме от плънка по желание и прегъваме краищата й, като прищипваме с пръст.

Редим хлебчетата в тава с хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути, още докато са топли ги намазваме с масло.

Яйчено масло:
Намачкваме много добре яйцата с вилица и ги разбъркваме с маслото и солта.

Оризова плънка:
Измития ориз сипваме във врящата вода и го готвим докато водата се изпари, посоляваме и го махаме от котлона, прибавяме разбитите яйца и разбъркваме.

Картофена плънка:
Намачкваме картофите на пюре, докато са горещи, прибавяме сметаната, маслото, солта и черния пипер и разбъркваме добре.

Сервираме хлебчетата с яйченото масло.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар