Амгу ачапа - шкембе по абхазки

20/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Уникално предястие от шкембе - влюбихме се в Амгу Ачапа още от първата лъжица "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шкембе – 1 кг
  • черен дроб – 500 г
  • аджика – 1 ч.л.
  • чесън – 5 - 6 скилидки
  • магданоз – 1 връзка
  • кориандър – 1 ч.л., на зърна
  • джоджен – 2 - 3 стръка
  • оцет – ½ ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме шкембето и черния дроб и ги нарязваме на малки парченца.

Наситняваме магданоза, копъра и джоджена, счукваме кориандъра и прибавяме всичко към месото.

Заливаме със смес от оцет, счукан чесън и аджика.

Поднасяме като предястие.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар