Крем с мляко и тиква

13/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиква – 1.5 кг
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • захар – 5 - 6 с.л.
  • масло – 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я нарязваме на парчета. Задушаваме я в маслото и захарта докато поомекне.

Прибавяме млякото, захлупваме добре и задушаваме докато тиквата омекне съвсем.

Поднасяме десерта още топъл или охладен, заедно с получения при задушаването сос. По желание може да подправим с канела.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар