Задушени патладжани

10/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните, нарязваме ги по дължина на тънки парчета, посоляваме и ги оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият им сок. Подсушаваме ги и изпържваме в загрятото олио.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото от патладжана с малко вода, прибавяме настърганите домати и нарязаните на ситно скилидки чесън.

Когато сместа заври, слагаме изпържените патладжани, леко разбъркваме с дървена лъжица и наливаме 1 к.ч. гореща вода. Добавяме нарязания на ситно магданоз и задушаваме на тих огън, докато остане само на мазнина.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар