Шоколадов чийзкейк с карамел

09/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Има ли по-неустоима комбинация от шоколад и карамел?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 191
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • сирене – 300 г дунавия
  • бисквити – 300 г маслени
  • масло – 125 г меко
  • вода – 2 с.л. гореща
  • яйца – 3 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • инстантно кафе – 1 с.л.
  • заквасена сметана – 200 г
  • шоколад – 200 г разтопен (тъмен)
  • За карамела
  • захар – ½ ч.ч.
  • вода – 2 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • сметана – 100 мл животинска сметана за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на малки кубчета сирене заливаме с гореща вода и го оставяме да се обезсоли за 4 часа, отцеждаме го и го претриваме през цедка. Смиламе бисквитите и им прибавяме разтопеното масло, разбъркваме добре и притискаме сместа към дъното на формата.

В купа смесваме сиренето с яйцата, захарта, разтвореното кафе, заквасената сметана и половината от разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме върху блата. Останалия разтопен шоколад напръскваме върху сместа и разнасяме с шишче, така че да се получи мраморен ефект.

Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути. Сервираме чийзкейка охладен и украсен с карамела.

За карамела:
Разтопяваме захарта с водата без да разбъркваме докато стане на светъл карамел, добавяме маслото, разбъркваме и наливаме сметаната, бъркаме докато стане на хомогенна смес и охлажда.

Oставяме да се охлади.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар