Шоколадов чийзкейк с карамел

09/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Има ли по-неустоима комбинация от шоколад и карамел?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 568
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сирене - 300 г Дунавия
  • бисквити - 300 г маслени
  • масло - 125 г меко
  • вода - 2 с.л. гореща
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • шоколад - 200 г разтопен (тъмен)
  • За карамела
  • захар - ½ ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сметана - 100 мл животинска сметана за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на малки кубчета сирене заливаме с гореща вода и го оставяме да се обезсоли за 4 часа, отцеждаме го и го претриваме през цедка. Смиламе бисквитите и им прибавяме разтопеното масло, разбъркваме добре и притискаме сместа към дъното на формата.

В купа смесваме сиренето с яйцата, захарта, разтвореното кафе, заквасената сметана и половината от разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме върху блата. Останалия разтопен шоколад напръскваме върху сместа и разнасяме с шишче, така че да се получи мраморен ефект.

Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути. Сервираме чийзкейка охладен и украсен с карамела.

За карамела:
Разтопяваме захарта с водата без да разбъркваме докато стане на светъл карамел, добавяме маслото, разбъркваме и наливаме сметаната, бъркаме докато стане на хомогенна смес и охлажда.

Oставяме да се охлади.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар