Хляб с шампанско

12/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • подправки - 6 с.л. зелени /мащерка, магданоз, босилек, розмарин/
  • шарен пипер - 1 ч.л., смлян
  • зелени маслини - 2 с.л., нарязани
  • чушки - 2 с.л. червена чушка, нарязана на ситно
  • мед - 1 с.л.
  • шампанско - 400 мл пенливо вино или газирана вода
  • тиквени семки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно прибавяме зелените подправки, пипера, маслините, чушката и меда и постепенно наливаме пенливото вино, разбъркваме с дървена лъжица.

Готовото тесто прехвърляме в продълговат съд, намазан с масло или зехтин, и поръсваме с тиквените семки.

Печем хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40-50 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар