Хляб с шампанско

12/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 3 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • подправки – 6 с.л. зелени /мащерка, магданоз, босилек, розмарин/
  • шарен пипер – 1 ч.л., смлян
  • зелени маслини – 2 с.л., нарязани
  • чушки – 2 с.л. червена чушка, нарязана на ситно
  • мед – 1 с.л.
  • шампанско – 400 мл пенливо вино или газирана вода
  • тиквени семки – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно прибавяме зелените подправки, пипера, маслините, чушката и меда и постепенно наливаме пенливото вино, разбъркваме с дървена лъжица.

Готовото тесто прехвърляме в продълговат съд, намазан с масло или зехтин, и поръсваме с тиквените семки.

Печем хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40-50 минути.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар