Печено пиле върху бирена кутия с ябълков рататуй

20/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Обявяваме това пиле за най-вкусното в света и нямаме търпение и вие да го опитате и да си дадете оценката "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • сол – 1 ч.л.
  • мед – 1 с.л.
  • чесън на прах – 1 щипка
  • салвия – 1 ч.л., пресни или сушени листа
  • кайенски пипер – ½ ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • горчица – 1 ч.л.
  • зехтин – 4 с.л.
  • бира – 330 мл в кутия
  • За Рататуй
  • зехтин – 4 с.л.
  • червен лук – 1 ч.ч., нарязан на полумесеци
  • селъри – 1 ч.ч., ситно нарязано
  • тиквички - 1 ч.ч., нарязани на кубчета
  • чесън – 2 скилидки, нарязани на ситно
  • ябълки – 1 ч.ч. кисели, нарязани на кубчета
  • орехи – 1 ч.ч. нарязани
  • босилек – 2 с.л., на листа
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесваме меда, чесъна, салвията, кайенския, черния и червен пипер, горчицата и зехтина и с получената паста намазваме осоленото пилето от вътре и отвън.

В достатъчно дълбока тава сипваме половината от бирата, в средата поставяме кутийката с останалата биrа в нея и върху кутийката нанизваме пилето с гърлото нагоре. Печем го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 75 минути.

Рататуй:
Загряваме зехтина и в него изсипваме лука и селарито, пържим ги за 3-4 минути, докато омекнат, после добавяме тиквичките и чесъна, 5 с.л. гореща вода и готвим, докато омекнат тиквичките. След това прибавяме ябълките, орехите, сол, череn пипер и босилек, следим ябълките и тиквичките да останат леко хрупкави, а не разкашкани.

Сервираме парчета пиле с гарнитура от рататуй.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар