Кадън буду кьофте

13/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Кадън буду кьофте - дори името на рецептата звучи като заклинание за вкусен обяд!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 561
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г телешка
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава, много ситно нарязан
  • хляб - 2 филии, сух, без кората
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган - 1/3 ч.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • галета - за панировката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза с малко сол и мазнина и го оставете да се охлади.

Объркайте каймата с всички продукти и подправки и накрая я омесете и със сварения ориз.

Загрейте мазнина в тиган, оформете овални или продълговати кюфтета, потапяйте ги хубаво я разбитите яйца и галета и ги изпържете равномерно от двете страни.

Поднесете с пресни зеленчуци или гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

еми
еми
22.05.2013 23:36
пак се баркате нешто.това е турско.кадън значи жена а буду демек бут та мисълтъ ми е че това е турско
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв