Емпанадас с риба тон

09/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 3 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • мас – 60 г, масло или олио
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • За пълнеж
  • зехтин – 1 с.л.
  • лук – 1 глава
  • риба тон – 200 г от консерва, прецедена
  • грах – 2 с.л.
  • бяло вино – 2 с.л.
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • яйца – 1 бр. твърдо сварено и нарязано на кръгчета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото с бакпулвера и солта брашно добавяме мазнината и млякото и замесваме гладко и еластично тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине за 30 минути на стайна температура.

След това го разточваме на тънка кора върху набрашнена повърхност и изрязваме от нея кръгове с диаметър 15 см.

По средата на кръговете поставяме по 1 с.л. от плънката и върху нея слагаме по един резен яйце. В помощта на четка леко намокряме тестото и го залепваме във форма на полумесец. Пържим емпанадите в загрято олио докато станат златисти.

За плънка: В сгорещения зехтин задушаваме ситно нарязания лук заедно с 1 с.л. вода, после добавяме рибата, граха и виното и овкусяваме със сол, лимонов сок и пипер.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар