Блини с пушена сьомга и хайвер

13/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Хайвер и блини - истинска руска кулинарна приказка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • брашно от елда - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - ½ ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • пушена сьомга - 200 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • хайвер - 2 с.л. червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашната с маята и солта, прибавяме затоплените мляко и течна сметана, добавяме разбитите жълтъци и бъркаме с дървена лъжица до получаването на рядко тесто, което покриваме с фолио и оставяме да втаса за час.

После прибавяме разбитите на сняг белтъци, разбъркваме внимателно и оставяме за още 40 минути.

В сгорещено масло изсипваме с лъжица от тестото във форма на кръг. Пържим докато на повърхността се образуват мехурчета и обръщаме от другата страна. Вадим ги и ги оставяме да изстинат.

Разбъркваме заквасената сметана с копъра и лимоновата кора.

Сервираме всяка блина с малко от сметановата смес и малко червен хайвер.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар