Шоколадов кейк Сърце

13/11/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886477
"Сърца и шоколади - перфектната романтична комбинация за неизлечимите романтици "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 843
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шоколад - 150 г черен (70% какао)
  • масло - 120 г краве, меко
  • захар - 50 г пудра
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 6 броя, (белтъци и жълтъци отделно)
  • захар - ¾ ч.ч. + 2 с.л. (180г)
  • брашно - ¾ ч.ч. + 2 с.л. (130 г) пресято
  • шоколадов кувертюр - за заливка
  • есенция - няколко капки ромова
  • шоколад - 50 г настърган, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и леко набрашнете форма за печене във формата на сърце. Ако не разполагате с такава, може да използвате обикновена тава и след това старателно да изрежете сладкиша във формата на сърце.

Смесете заедно кравето масло, пудрата захар, солта и добавете жълтъците наведнъж към сместа. Разбъркайте всичко добре и добавете предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад.

Отделно разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг, като постепенно добавите и захарта. Разбъркайте 1/3 от белтъците към шоколадовата смес. В останалите белтъци добавете брашното и сместа и внимателно хомогенизирайте всичко.

Изсипете сместа във формата и сложете да се пече за около 40 минути. Проверете готовността с клечка. Готовият сладкиш се охлажда и се изважда от формата върху решетка.

Шоколадовият кувертюр се разтопява и се разбърква с ромовата есенция. С него се залива кейка сърце. В основата се прави украса от настърган шоколад, като стърготините внимателно се прилепват към кейка.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар