Крехки бисквити с бадеми

12/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2 тави
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 268
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко размекнатото масло разбийте с миксер до кремообразна смес. Добавете към него яйцата, захарта, бадемите, лимоновата кора и разбъркайте добре.

На няколко пъти добавете брашното, бъркайте и накрая ароматизирайте с ванилията. Трябва да омесите меко и еластично тесто.

Разточете го на лист и изрежете бисквити в желаните от вас форми. Бисквитките наредете в намаслена тава, намажете ги с разбит жълтък или сметана.

Пекат се в умерена и предварително загряна фурна до приятен зачервен цвят.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петя
Петя
09.04.2013 19:05
Това са така наречените Кантучини. Тестото се оформя направо като хляб и така се пече. След като изстине малко се реже на филийки и се запича за още десетина минути на 150 градуса. След това може да се съхраняват в метална кутия. Аз с това закусвам сутрин заедно с кафето с мляко.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв