Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос

25/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 025
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За кюфтенцата
  • кайма – 500 г телешка
  • яйца – 1 бр.
  • патладжани – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • галета – 2 с.л.
  • магданоз – ¼ връзка
  • риган – 1 ч.л.
  • кимион – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • За соса
  • домати – 1 кг
  • лук – 2 глави
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • захар – ½ ч.л.
  • къри – ½ ч.л.
  • кимион – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • олио - 30 мл или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кюфтенца:
Обелваме патладжана, нарязваме го, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. Сваряваме го за 5 минути и го режем на ситно.

В купа слагаме каймата и прибавяме патладжана, яйцето, галетата, настъргания лук, ситно накълцания магданоз и останалите подправки, като размесваме добре. От овкусената кайма оформяме кюфтета.

За соса:
В загрятата мазнина изсипваме смлените домати, настъргания лук и чесъна и ги задушаваме.

Когато течността започне да намалява добавяме кюфтетата едно по едно и задушаваме за около 20 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар