Охлювчета с мак

05/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Една от любимите ни рецепти за тестени десерти, която ще се хареса и на вас, гарантирано "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 250 г
  • мая – 25 г, прясна
  • прясно мляко – 150 мл
  • захар – 75 г
  • масло – 60 г
  • сол – 1 щипка
  • яйца – 1 бр.
  • За плънка
  • мак – 90 г, смляно
  • прясно мляко - 30 мл
  • масло – 120 г
  • захар – 50 г
  • яйца – 1 бр.
  • За глазура
  • пудра захар – 100 г
  • вода – 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно добавяме размитата в малко топло мляко мая със захар, разбъркваме и прибавяме малко по малко прясното млякото, захарта, яйцето, маслото и солта. Замесваме меко тесто, която оставяме да втаса за 40 минути. Месим втасалото тесто и го разточваме на правоъгълна кора.

За плънка:
В купа разбъркваме маковото семе с маслото, захарта, яйцето и прясното мляко и тази смес разпределяме равномерно върху разточената кора, която после завиваме на руло.

От полученото руло режем парчета с широчина 2 см и ги редим в тава, застлана с хартия за печене, оставяме пак да втаса за 20 минути.

Печем охлювите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златист цвят, вадим ги и ги охлаждаме.

Глазура:
Разбиваме пудрата захар с водата и с получената глазура мажем охладените охлюви.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар