Варено пиле по гръцки

12/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр.
  • лук – 1 глава
  • картофи – 4 - 6 бр.
  • моркови – 2 - 3 бр.
  • целина – 1 резен
  • мащерка – 1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лимони – 1 бр.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито пиле нарязваме на порции и го сваряваме в подсолена вода.

Наблюдаваме го и когато започне да омеква, прибавяме почистените и нарязани моркови, картофи, целина, ситно нарязания лук, мащерка, чубрица, олио и дафинов лист.

Варим пилето до готовност, месото да се отделя от костите и го сервираме с лимонов сок.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар