Пържени калмари по гръцки

07/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 896
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • калмари – 1 кг
  • лимони – 1 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • зехтин
  • магданоз – ½ връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме калмарите и ги почистваме от главата, пипалата и вътрешната кост, като запазваме пипалата и ги нарязваме на кубчета.

Тубата нарязваме на кръгчета.

Отново измиваме и оставяме да се отцедят.

Посоляваме и поръсваме с черен пипер, овалваме в брашно и запържваме до зачервяване.

При сервиране поливаме с лимонов сок.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар