Гръцки крокети от патладжани

09/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжани – 1 кг
  • яйца – 2 бр.
  • хляб - 1 ½ ч.ч. натрошен ( без кората)
  • сирене – ½ ч.ч.
  • магданоз – 1 връзка
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • лук – 1 глава
  • галета – 1 ½ ч.ч.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме патладжаните. Надупчваме ги с вилица и ги сваряваме във вряща вода за 30 минути. Оставяме да изстинат, обелваме, изстискваме и намачкваме добре.

В купа смесваме патладжаните с яйцата, намокрения и изстискан хляб, сиренето, бакпулвера, нарязания магданоз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол.

Разбъркваме всичко добре и от тази смес оформяме продълговати крокети, овалваме ги в галета и запържваме в много олио.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар