Шишчета със свинско и смокини

10/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763320
"Необикновено вкусна и сполучлива комбинация от свинско и смокини, който буквално ще ви вземе ума "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 585
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г нетлъсто
  • шери - 1/2 ч.ч. сухо
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • портокалов сок - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • смокини - около 15 броя
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с. л.
  • лимони - 1 ч.л. лимонов сок
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Лука нарежете и отделете на филийки, подходящи за низане на шишчета. Нарежете смокините на половинки.

Месото и смокините накиснете в марината, приготвена от портокаловия сок, соевия сос, шерито, водата, смляния чесън, зехтин, лимоновия сок и сол и черен пипер на вкус.

Оставете да се овкусят в купа с капак за 1 час, като периодично раздрусвате купата. След това вземете шишчета и редувайте месо, лук, смокиня.

Изпечете шишчетата на леко намазнена скара равномерно.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Vencislav Stoyanov
Vencislav Stoyanov
13.08.2013 10:42
невероятно е! огромни благодарности за прекрасната рецепта и ако някой знае още рецепти със смокини нека качва,защото този плод е дар за кулинарията!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв